av Calendario 25 / juli / 2012 Cantidad de comentario Sin Comentarios

Vi tillägnar våra författare den här delen av bloggen för att dela med oss av deras böcker och erfarenheter av Bubok. Om du skulle vilja dela med dig av din publiceringserfarenhet till resten av Bubok ska du inte tveka utan höra av dig. Skriv till oss på: support@bubok.se och ange “Författarintervju” som ämne. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Möt Martin Brodin som är en av våra första svenska författare som vi träffade på Bok & Biblioteksmässan förra året då han letade efter en förläggare

FörfattarintervjuHur fick du nys om Bubok?

Jag såg deras monter på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg och tyckte att det lät intressant så jag tog och tittade närmare på vad de hade att erbjuda.

Var du intresserad av självpublicering redan innan du hittade Bubok?

Ja, jag hade en bok som i stort sett var klar och behövde någon som kunde trycka den åt mig.

 

Var fick du idén till din bok?

Jag höll i en grundutbildning i IT-säkerhet men tyckte inte att det fanns någon bra litteratur på Svenska så jag skrev en själv.

Hur kom du på vad boken skulle heta?

Jag blev inbjuden till att hålla en föreläsning med ett snarlikt namn och efter lite bollande utifrån det namnen landade jag på vad som blev bokens titel.

Hur lång tid tog det från att du arbetat fram idén tills dess att du gav ut din bok?

3-4 månader.

Finns det något som du tycker är särskilt utmanande när man skriver en bok? Vad är det som är svårast?

Det är egentligen inte speciellt svårt att skriva en bok om du bara vet vad du ska skriva om, det svåraste är nog att hitta någon som vill ge ut den.

Hur skulle du beskriva publiceringsprocessen med Bubok?

Smidig, jag gör allt på egenhand via deras hemsida och behöver inte betala något.

Skulle du rekommendera andra författare att använda sig av Bubok för att ge ut sina böcker?

Ja, det är perfekt för den som vill ge ut en egen bok utan att behöva satsa några egna pengar. Upplagan kan vara hur liten eller stor som helst vilket borde passa de flesta.

Har du planer på att skriva fler böcker i framtiden?

Jag har faktiskt fått utgivningsbeslut på en andra bok hos ett av de större förslagen i Sverige och ska lämna in slutversionen av mitt manus om en månad.

Skulle du kunna tänka dig att satsa på en karriär som författare?

Tror inte det, är mer en kul grej. Tror att jag behöver mer variation i mitt yrkesliv än att bara sitta vid datorn och skriva.

Hur marknadsför du din bok? Vilka kanaler tycker du har funkat bäst för att marknadsföra din genre?

Kan väl inte påstå att jag har marknadsfört min bok, syftet var inte att det skulle bli en storsäljare utan mer en kul grej och för att fylla ett behov som jag hade vid den tidpunkten.

Har du några råd du vill ge till blivande författare?

Våga skriv och våga låta andra läsa det du skrivit. Ta till dig av kritik och när du är nöjd ge ut din bok. Det känns bättre att ha en riktig tryckt bok i sin hand än ett textdokument på datorn!

Hur tycker du att den generella upplevelsen av att använda Bubok har varit?

Eftersom jag var med från starten av den svenska sidan var det lite smålurigt i början då inte allt var översatt till svenska. Men när allt väl var klart är det en väldigt smidig tjänst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>